SFATURI PENTRU PIERDEREA IN GREUTATE

SFATURI PENTRU PIERDEREA IN GREUTATE

Please select language

Sfaturi pentru pierderea in greutate

Arderea grăsimii corporale sau pierderea în greutate sunt două dintre cele mai întâlnite motive pentru care cineva merge la sală. Deși nu este mereu ușor, pierderea în greutate și reducerea grăsimii corporale nu trebuie să fie complicată.

Când se dorește pierderea din greutate, dorim să țintim grăsimea corporală pentru reducere în timp ce menținem masa noastră musculară. În general, pierderea din greutate se reduce la matematică simplă- arderea mai multor calorii (prin mișcare) decât mâncăm.

Cercetările arată că grăsimea abdominală (sau grăsimea viscerală) este, de fapt, cea mai periculoasă pentru sănătatea noastră- mai multă grăsime abdominală a fost asociată cu un risc crescut de boli de inimă. Sunt câteva sfaturi cheie care te pot ajuta să țintești pierderea de grăsime rapid și să reușești să menții grăsimea la distanță. Cele cinci chei pentru a arde grăsimea sunt: proteine, fibre, ridicarea greutăților, cardio și limitarea zahărului.

Căi de a pierde grăsime corporală

Nutriție

Când vine vorba de pierderea de grăsime corporală, nutriția este cea mai importantă componentă. Este mult mai simplu să sabotezi pierderea ta de grăsime prin supraalimentare și devine mult mai dificil să compensezi prin muncitul mai intens la sală.

Deși sunt multe doctrine despre cea mai bună dietă pentru pierderea în greutate, toate au un lucru în comun- reducerea caloriilor. Fie că trebuie să elimini carbohidrații goi și să urmezi o dietă ketogenică bogată în grăsimi sau să reduci consumul tău de alimente grase și să urmezi o dietă redusă caloric sau să încerci postul intermitent- cheia este să găsești un plan pe care să îl poți urma și să te ții de el pe termen lung.

Însă dincolo de dietele la modă și luare în considerare a macronutrienților este important să alegi alimente sănătoase atunci când vine vorba de caloriile cu care îți alimentezi corpul.

Pentru un plan de dietă personalizat, consultă mereu medicul tău sau un dietetician înregistrat dar urmărirea unor instrucțiuni de bază te pot ajuta să urmezi o dietă sănătoasă care va duce la pierdere de grăsime.

Ar trebui, de asemenea, să iei în considerare toți trei macronutrienții- carbohidrați, proteine și grăsimi. Sunt modalități prin care să iei decizii bune sau rele cu toate aceste grupe alimentare. Când vine vorba de carbohidrați, alege cereale integrale, fructe și legume în loc de o porție mare de cereale rafinate și zahăr adăugat.

Cu proteinele, alege opțiuni curate în locul cărnurilor grase, optează pentru pește la câteva mese pe săptămână și concentrează-te pe proteine din plante atunci când e posibil. Când gătești, utilizează uleiuri sănătoase pentru inimă și limitează grăsimile animale saturate precum untul sau untura. Alege grăsimi alimentare din pește gras, avocado, nuci și semințe în locul alimentelor prăjite în ulei și a surselor de grăsime animală. Încearcă să elimini zahărul adăugat găsit în băuturile îndulcite și deserturi.

Promovare sport, fitness, nutritie, sanatate ! : Alimentatie si ...

Mișcare

Privind în urmă la ecuația de bază pentru pierderea de grăsime, ai nevoie să arzi calorii- aici intervine mișcarea. Cu toții ardem o cantitate diferită de calorii chiar și când nu facem mișcare (cunoscută ca rata noastră metabolică în repaus) în funcție de mărimea corpului și compoziția acestuia.

Deși este dificil de măsurat acest număr exact- chiar și în cadru de laborator- există unele ecuații care te pot ajuta să estimezi cam câte calorii arzi în repaus.

Probleme legate de nutriţie | Sănătate

Cele mai bune metode de a reduce grăsimea abdominală

Grăsimea abdominală (viscerală) este cea mai periculoasă grăsime pentru sănătatea noastră. Cercetătorii au descoperit că cel mai mare vinovat alimentar când vine vorba de grăsime abdominală este zahărul adăugat. Mai exact băuturile îndulcite cu zahăr (sucuri, băuturi de cafea extravagante, băuturile carbogazoase etc.) joacă un rol mare în acumularea de grăsime abdominală.

În timp, asta nu duce doar la o talie mai mare dar și la posibilitatea crescută de a face diabet de tip 2 și boli cardiovasculare. Când îți alegi shake-urile tale post-antrenament și batoanele proteice asigură-te că nu sunt încărcate excesiv cu zahăr.

Per total, cele mai bune metode de a slăbi din grăsimea corporală este să te ții de chestiunile de bază- o dietă sănătoasă și o rutină de mișcare consecventă. Dacă nu ai văzut rezultate, încearcă să schimbi rutina ta de antrenament și să introduci unele strategii noi pentru a provoca mușchii tăi.

Cele mai bune sfaturi pentru un abdomen plat

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

STIL DE VIATA ADICA FITNESS

CÂT DE IMPORTANTĂ ESTE APA??

IMPORTANȚA VITAMINELOR