RETETE CARE TE AJUTA SA SLABESTI

RETETE CARE TE AJUTA SA SLABESTI

Please select language

 Ca sa slabesti sanatos ai nevoie de un plan de antrenament bine pus la punct, dar mai ales de o alimentatie potrivita. Regula de aur pentru a-ti crea un obicei sanatos estesa ai un mic dejun regesc, aceasta fiind cea mai importanta masa a zilei, un pranz mai putin bogat decat micul dejun si o cina hranitoare, calitativa, dar mai putin cantitativa.

  Vrei sa scapi de kilogramele in plus, dar te plictisesti de aceleasi feluri de macare recomandate in toate "dietele de slabit" ? Stiu cat de plictisitor si frustrant poate sa fie sa renunti la alimentele preferate si apoi sa fii nevoita sa mananci aceleasi retete de slabit sanatoase.

Dieta

Uite 7 retete de slabit sanatoase, gustoase si usor de pregatit care te pot ajuta sa mananci sanatos fara sa te simti frustrata sau deprivata.

1. Salata de legume cu piept de pui la gratar

Reteta:

 Pieptul de pui condimentat se frige pe gratar sau la abur, se lasa la racit, dupa care se taie bucatele. Legumele spalate si curatate se taie si ele dupa preferinta sau se dau pe razatoare. Se amesteca bucatile de piept cu legumele, branza taiata si ea cubulete si alunele. Separat se amesteca intr-un bol uleiul, sarea, otetul si condimentele care se adauga mai apoi la salata.

2.Somon cu broccoli

Somonul este un aliment bogat in acizi grasi Omega-3 si arataminunat pe un pat de broccoli. O masa sanatoasa ce poate fi pregatita cu usurinta in mai putin de 20 de minute.

Reteta:

  Intr-o craticioara punem apa la fiert impreuna cu o lingura de condimente Kotanyi Exotic. condimentul contine sare de mare aromata, chilli, chimen negru, ghimbir, etc Puteti adauga orice condimente doriti dupa propriul gust. Cand apa clocoteste introduceti usor fileul de somon in apa si il lasati maxim 10 minute.Il scoatem si il lasam deoparte.

 Odata cu pestele punem si broccoli la fiert. Punem apa intr-o craticioara si sare de mare. Adaugam buchetelele de broccoli si le lasam sa fiarba cca 5 minute. Broccoli trebuie sa ramana verde si crocant. Cand e gata il scoatem pe un platou cu ajutorul unei supiere.Punem pestele pe farfurie si il condimentam cu piper cu lamaie si optional pentru un plus de gust si pentru culoare adaugam condiment Kotanyi Exotic. Presaram peste broccoli condiment pentru legume si il asezam in jurul pestelui.

Somon

3.Lipie cu ton

 Lipsa de timp impiedică multi oameni sa manance sanatos. Este dificil sa "controlezi" ce mananci, daca toată ziua esti pe fuga si seara ajungi acasa obosita. Uite inco o idee de pranz sanatos pe care il poti lua cu tine la birou: lipie sau tortilla cu ton, castravete crocant, ardei gras si salata.

Reteta:

 Salata o spalam sub jet de apa rece, o uscam cu ajutorul unui prosop de hartie. Intr-un bol punem tonul scurs de uleiul din conserva impreuna cu porumbul dulce scurs de apa din conserva. Presaram putina sare si amestecam. Ardeiul il spalam si il feliem fasii subtiri . Rosiile le spalam si le taiem cuburi . Castraveciorii murati ii trecem sub jet de apa rece, taiem capetele si apoi ii taiem fasii.

 Punem lipia pe planul de lucru. Punem un strat de salata,apoi amestec de ton si porumb,ardeiul gras, castraveciorii murati, cuburile de rosie si presaram sare daca mai este necesar . Impaturim lipia, o invelim pe jumatate cu folie de plastic si servim.

4. Omleta cu legume

O omleta te scapa de necaz, atunci cand nu ai timp sa iti pregatesti o masa sanatoasa. Oul este super nutritiv, bogat in proteine si grasimi sanatoase.

Reteta:

  Tocam ciupercile felii si le calim intr-o tigaie antiaderenta, presarand peste ele un praf de sare. Cand s-au calit si nu mai au zeama, le punem pe o farfurie. Taiem ardeiul gras cubulete mici (ca sa se gateasca repede). Spargem ouale, adaugam peste ele ciupercile, ardeiul tocat marunt, mazarea, sare, piper, cimbru si usturoi granulat. Amestecam totul foarte bine si turnam compozitia intr-o tigaie antiaderenta in care am pus cateva picaturi de ulei. O intoarcem pe ambele parti ca sa se rumeneasca frumos. La sfarsit, o scoatem pe farfurie, radem putin cascaval deasupra.

Omleta

5.Salata cu ton

Aceasta salata este gustoasa, bogata in proteine si fibre - super usor de pregatit.

Reteta:

 Scurgi zeama din conservă. Speli şi cureţi legumele, tai ceapa julien, ardeiul şi roşiile felii, iar frunzele de salată le rupi cu mâna. Aşezi toate ingredientele într-un vas, presari sare şi piper, torni uleiul şi zeama de lămâie şi amesteci.

6.Iaurt grecesc cu fructul preferat

 In loc sa alegi iaurturi cu fructe pline de chimicale, pregateste-ti singura un mic dejun sanatos si delicios. Combina iaurtul grecesc cu ananas sau fructul tau preferat pentru o masa sanatoasa.

iaurt

7. Ovazul

 Ovazul face parte din categoria cerealelor integrale, fiind considerat un aliment bogat in substante nutritive, care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia de zi cu zi. Cel mai des, acesta este consumat sub forma fulgilor de ovaz, fiind o alegere inspirata daca vrei sa te bucuri de un mic dejun satios si care sa iti ofere energie pentru intreaga zi.

Reteta:

 Amesteca semintele de chia cu fulgi de ovaz integrali si lapte intr-un bol. Taie o banana in felii mici si adauga-le peste compozitie, impreuna cu doua linguri de unt de arahide. La final poti sa torni pe deasupra putina miere.

be fit

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

STIL DE VIATA ADICA FITNESS

CÂT DE IMPORTANTĂ ESTE APA??

IMPORTANȚA VITAMINELOR